Udbudte forestillinger sæson 2017-18

Sæsonens forestillinger for skoler og børnehaver

  • Soldaten6 2

"Soldaten" er en af sæsonens mere barske forestillinger, da den handler om en ung mand, der kommer hjem fra krigen i Afghanistan med skader på krop og sjæl. Var det 'eventyret' værd? Foto: Teater Fairplay.

Her finder du listen over forestillinger, der kan opleves i sæson 2017/18.

Bornholms Teater: ”En fabelagtig forestilling”
- de klassiske Æsop-fabler som dukketeater.

Oplev fire af Æsops finurlige dyrefabler i et papirteaters fantastiske rammer. Forestillingen fortælles klassisk med dukker på pinde – men med den markante forskel, at dukkeføreren vil være meget synlig og aktiv deltagende i fortællingen. Teatret bygges op undervejs, og det kan være, at dukkeføreren går i dialog med publikum eller kommenterer på dukkernes opførsel, hvis de ikke opfører sig ordentligt. Det ved man aldrig helt …

Aldersgruppe: 6-10 år.
Varighed: 30 min.
Spilles for op til 40 tilskuere.
Periode: Uge 43 (23.-26. oktober)

 

Teatret Fair Play: ”Soldaten”
- en barsk forestilling for unge med ’eventyrlyst’.

I mere end 14 år har Danmark været en krigsførende nation, øjensynligt med massiv opbakning fra befolkningen. Adskillige unge mænd og kvinder søger den personlige udfordring i militæret for at opleve verden og ”gøre en forskel”. Ved de nok om, hvad de går ind til? Og hvad de kommer hjem med? En hjemsendt soldat – eneste overlevende fra et vejsidebombeangreb – har forladt sin familie og er søgt ud i skoven. Her fortæller han om sin oplevelse som – soldaten! 

OBS: Omfattende undervisningsmateriale kan sendes på forespørgsel.

Aldersgruppe: Fra 14 år.
Varighed: 60 min.
Spilles for op til 80 tilskuere
Periode: Uge 45 (6.-8. november)

 

De Røde Heste: ”Ja, ja nemlig”
- en finurlig nissehistorie af Thomas Winding.

"Fortæl en historie! -Helst ikke! -Åh jo? -Jamen … hør så her … Der var en gang en mand og en kone. Med dem var der ingen ballade. De var altid alene, selv om de boede i en storby, hvor der var masser af folk. Men en dag frøs de om ørerne, og så købte de en tophue hver ..."
En historie om en mand og en kone, som bliver til rigtige nisser. Fortalt med charme og typisk Windingsk underspil i en helt fortryllende dukketeater-scenografi.

Aldersgruppe: 4-8 år
Varighed: 40 min.
Spilles for 80 tilskuere
Periode: Uge 46 (16.-18. november).
Offentlig forestilling den 18.11.17 kl. 11.00.

 

Det lille turneteater: ”Ingen verdens ting”
- en aldeles magisk og interaktiv tegnefortælling.

Det er som om de mørke vinterdage er fyldt med magi, og som om der er nogen derinde i mørket. En interaktiv, intim og lyrisk forestilling om en lidt ensom pige, der går på opdagelse på loftet, og møder Ingenting, der er helt usynlig og glemt. For at hjælpe Ingenting tilbage til verden tager hun, med hjælp fra publikum, på en virtuel tegne-cykeltur og besøger en kropsbutik. Et univers med video, lyd og animationer, hvor vi leger med virkeligheden og skaber virtuelle rum og væsener.

Aldersgruppe: 5-10 år.
Varighed: 50 min.
Spilles for 60 tilskuere
Periode: Uge 48 (30. november – 2. december).
Offentlig forestilling den 2.12.17 kl. 11.00.

 

Teater Kriskat: ”DADA”
- en pludre-performance for de allermindste.

Et farverigt fantasitæppe, som kommer gradvist til syne, giver Heidi lyst til at fremsige pludredigte, danse en fisk og trække i lange, nysgerrige fletninger. DADA! Siger en stemme igen og igen. Hvad og hvor er DADA? Er det hos børnene, i den kradsende lyd på solen, i tæppet eller inde i Heidis hoved? Måske er DADA overalt. KrisKat tager med DADA udgangspunkt i de mindste børns fantastiske evne til at opleve og lære; legende, ikke logisk og alligevel konkret. I direkte kontakt med publikum præsenterer vi pludren, bevægelse, billedmagi og andre fjollerier.

Aldersgruppe: 1-4 år.
Varighed: 35 min.
Spilles for 60 tilskuere.
Periode: Uge 2 (11. – 13. januar).
Offentlig forestilling OBS: torsdag den 11.1.18 kl. 15.30 på Nexø Bibliotek.

 

Det lille verdensteater: ”Spor”
- en interaktiv forestilling for de mindste.

”Jeg har taget en historie med til jer, om et par kæmpe gummistøvler og om min bedstefar, der drog ud i verden, for at lave huller i månen. Dengang min bedstefar var dreng, var månen helt glat og uden huller. En dag fik han lyst til at skyde til måls efter månen. Men stenene lavede kun huller og spor på jorden. Så han tog et par kæmpe gummistøvler på og drog ud i verden for at lave huller i månen og sætte sig spor. Hvis I har lyst, kan I komme med på rejsen – jeg har sten, så vi alle kan lave huller i månen.”
En Interaktiv, site specific, forestilling for de mindste, hvor vi gennem en lille eventyr-rejse, følger spor frem til små intermezzoer.

Aldersgruppe: 2-5 år.
Varighed: 40 min.
Spilles for 40 tilskuere
Periode: Uge 5 (1.-3. februar).
Offentlig forestilling den 3.2.18 kl. 11.00.

 

Freestyle Phanatix: R
- en breakdance-forestilling om eksistens og integration.

Efter den overvældende succes med  ”E-Boy”, tager streetdance kompagniet Freestyle Phanatixs fem dansere med ”R” fat på at udforske hvem de er: Inspireret af deres egne historier tager de os igennem refleksioner af deres kampe og sejre med at komme til et fremmed land, udfordringen med at lære et nyt sprog og en ny kultur, og hvordan de kan blive den bedste version af dem selv i nye omgivelser. Gennem koreografi og bevægelse aktiveres en erindring og en historie med dans som sprog. 
Forestillingen gennemføres på Rønne Theater. Eleverne får derved lejlighed til at opleve stykket i de helt rigtige rammer.

Aldersgruppe: Fra 6 år og op.
Varighed: 40 min.
Spilles for op til 300 tilskuere
Periode: Uge 8 (19.-23. februar).
OBS: Spiller på Rønne Theater (ikke offentlig).
Kan kombineres med workshop og undervisningsmateriale.

 

Teatergruppen Batida: ”Solo for to”
- en herlig humoristisk og gennemmusikalsk historie.

Dirigenten venter utålmodigt. Men medlemmerne af det syv mand store orkester ringer én efter én og melder afbud til koncerten. Orkesterlederen er desperat, men vender situationen til sin fordel: Nu kan han endelig opføre sin solo-trompetkoncert! Lige da han skal til at starte, dukker den eneste, der ikke har meldt afbud, op. Netop ham, den elendigste musiker af dem alle, og som ikke tænker på andet end fodbold og mad. Det kan kun gå galt. Og det gør det … men på den overraskende og sjove måde! 

Aldersgruppe: 5-11 år
Varighed: 50 min.
Spilles for op til 100 tilskuere
Periode: Uge 12 (22.-23. marts)

 

Randers Egnsteater: ”Væk”
- en poetisk og humoristisk forestilling for det yngste publikum.

”Hvor er den? … Væk!?”. Det er en lille katastrofe, når den bedste ting jeg har, er væk! Alle børn har prøvet at glemme eller miste en ting, de holder særlig meget af. Hvad stiller man op? Ligger den under sofaen? Har nogen spist den? Måske glemte vi den i bussen? Og tænk, hvis man selv blev væk? Bare et øjeblik. VÆK, er en poetisk og humoristisk forestilling, hvor børnene kan genkende deres egen leg og oplevelse, i et billedrigt univers.
OBS: Mulighed for workshop og undervisningsmateriale.

Aldersgruppe: 1½ - 4 år.
Varighed: 35 min.
Spilles for 30 tilskuere
Periode: Uge 14 (5.-7. april).
Offentlig forestilling den 7.4.18 kl. 11.00.

 

Frøken Fracasos Kompagni: ”Tamme Tigre findes ikke”
- en helt uimodståelig charmerende forestilling om mod og frygt.

Med udgangspunkt i den fantastiske historie om tigertæmmersken Mabel Stark (1889-1968) begiver vi os ud i en undersøgelse af suset ved at opsøge fare. Om at trodse sin frygt og om at tro på sine evner. For man kan godt! Selvom det ser umuligt ud fra starten. Scenen er sat i en cirkusmanege omkring 1920. Vi følger Mabels stædige kamp for at træne de store katte. Tamme tigre findes ikke – men man kan lære at omgås dem, hvis man tør!

Aldersgruppe: 7-11 år
Varighed: 55 min.
Spilles for op til 100 tilskuere.
Periode:  Uge 15 (12.-13. april)

 

Læs mere om forestillingerne i den Røde Brochure

Billetprisen pr. barn er uændret 55 kr. OBS: Denne pris er beregnet efter statens refusion og gælder fra 2016 for både kommunale og private institutioner.

De offentlige forestillinger spiller på Rønne Bibliotek lørdag formiddag på de pågældende datoer - bortset fra DADA, der spiller torsdag d. 11.1.18 på Nexø Bibliotek. Entré.

Spørgsmål om forestillingerne kan rettes til Lea Wolffbrandt (førskolerne/offentlige) på telefon 56 92 18 00 eller 56 92 18 29 eller Kim Caspersen på telefon 2046 4608.

Relaterede sider