Om Bornholms Teater

Bornholmernes eget teater

  • Græsesyndrom_gulv(Small).jpg

Ernesto Piga Carbone i Grænsesyndrom - en egenforestilling fra 2013. Foto: Anders Beier/Mindgap.

Bornholms Teater er Bornholms egnsteater. Bornholms Teaters ambition er at tilbyde teaterkunst af højeste kvalitet, med solid forankring i bornholmsk kultur. Denne ambition forfølger vi gennem produktioner af teaterforestillinger, der sætter bornholmske temaer i centrum, og gennem samarbejder med lokale foreninger, institutioner og kunstnere på Bornholm. 

Bornholms Teater er bornholmernes teater, men har også ambitioner, der rækker udover Bornholm. Vi samarbejder med andre professionelle teatre i Danmark om turné-forestillinger, ligesom nogle af vores forestillinger også vises i udlandet - og vi er på den måde med til at gøre reklame for Bornholm.

Bornholms Teater producerede i mange år den populære Bornholmerrevy, til glæde for bornholmerne og øens gæster. Fra sommeren 2015 til og med 2017 blev revyen erstattet med en række Holberg-forestillinger, og fra 2018 står der igen et nyt repertoire på plakaten med nyskrevet dansk dramatik.

Bornholms Teater administrerer og koordinerer børneteaterordningen på Bornholm, der sikrer, at øens børn og unge får tilbudt teaterforestillinger som en del af deres undervisning eller pasning. Læs mere om ordningen HER.

Bornholms Teater er bosat på det historiske Rønne Theater fra 1823, og indgår i et aktivt og tæt samarbejde med Rønne Theater, Teaterforeningen Bornholm og Bornholms Dramaskole om at præsentere et rigt og varieret udbud af teaterforestillinger, teaterundervisning og andre kulturaktiviteter til bornholmerne.

Bornholms Teater modtager driftsstøtte fra Bornholms Regionskommune.

Læs årsberetningen HER.