Talenter søges til talentlinje!

30.04.2018

Vil du prøve kræfter med professionelt teater?

  • DSC 0013

Christine Albrechtslund er vant til at undervise unge mennesker i drama og scenekunst. Fotoet er fra et tidligere undervisningsforløb på Rønne Theater. Foto: Bornholms Teater/Kim Caspersen.

Takket være en særlig bevilling fra den bornholmske kulturaftale, opretter Bornholms Teater nu en teatertalent-linje kaldet Teatertalent 2018 for unge teaterinteresserede på Bornholm.
Talentlinjen starter som et pilotprojekt, og formålet er at give unge bornholmere mellem 15 og 25 år en mulighed for møde den professionelle scenekunst. For at komme i betragtning til Teatertalent 2018, skal man dog først tilmelde sig en optagelsesprøve og dér udvise det fornødne talent til at blive udvalgt.

Der vil blive undervist i skuespilteknik af en hovedlærer og gæstelærere, og der opereres med et undervisningsformat primært bestående af camps over seks weekender i perioden september til november 2018.

Projektleder og hovedlærer for Teatertalent 2018 bliver skuespiller Christine Albrechtslund. Hun siger om forløbet: ”Jeg glæder mig meget til at arbejde med denne generations bornholmske talenter. Teater er på alle måder en holdaktivitet, som kræver mod og åbenhed til at gi' og ta'! Det kommende talenthold vil derfor opleve sig selv og hinanden intensivt gennem vores forløb. Vi skal på gulvet og svede og sanse, skraldgrine og opdage lyde, vi ikke troede, vi havde”.

Ud over selve undervisningen, der også vil inkludere enkelte aftener, vil eleverne under forløbet følge arbejdsgangen på teatret og de teateraktiviteter – fx gæstespil og prøver – der finder sted på Rønne Theater


Målgruppen er unge mellem 15-25 år.
Alle kan søge, men der vil være en optagelsesprøve den 26. maj 2018 i tidsrummet kl. 12.00 til 17.00 på Rønne Theater, hvor de mest lovende talenter vil blive udvalgt. 
Linjen vil have plads til 5-8 elever og der er en egenbetaling på 1.000 kr. for hele forløbet. (Der kan ansøges om friplads).

Ansøgningsfrist til Teatertalent 2018 er den 25. maj 2018.
Hvis man er interesseret i at deltage, skal man sende en mail til christine@bornholmsteater.dk  og tilmelde sig.

 

 

Nyheder