Bliv anmelder og få gratis kulturoplevelser!

18.10.2018

Kulturkongen leder efter bornholmske anmeldere

  • PublikumSalBeskær (Small).jpg

Vil DU være Kulturkonge?

Det er som kulturarrangør blevet stadig mere vanskeligt at få sine aktiviteter anmeldt i medierne. Af den simple grund, at medierne har skåret ned på antallet af anmeldere.

I den forbindelse har vi på Bornholms Teater talt med Kulturkongen, der er et anmelder-website med et netværk af frivillige anmeldere spredt ud over hele landet.
Lige nu er der ingen anmeldere tilknyttet Kulturkongen på Bornholm, men det vil vi gerne lave om på. Og måske er det noget for dig?

Hvis ja, så læs med nedenfor om hvad man skal gøre, og hvad man får ud af det:

Dét du får, er gratis adgang til en række kulturoplevelser på Bornholm i selskab med en ven/veninde.
Indtil videre deltager Bornholms Teater, Teaterforeningen Bornholm, Bornholms Museer og Grønbechs Gård i ordningen – flere kulturaktører er forhåbentlig på vej.

Dét du skal, er at skrive korte anbefalinger (kan være positive eller negative) af de begivenheder, du får adgang til og lave en vurdering i form af antal Kongekroner på Kulturkongens hjemmeside – se HER

Indlæggene man skriver kan nærmest karakteriseres som en mellemting af testimonials (anbefaling) og anmeldelser. Kravet er blot, at det er minimum 70 ord langt, og så skal man give en karakter i form af et antal Kongekroner, ligesom man kender det med hjerter eller stjerner fra andre steder.

Der kan komme op til 3 anmeldere per aktivitet, og aktiviteten kan i princippet være alt fra en forestilling, en udstilling, en koncert eller anden kulturel aktivitet. Den samme anmelder kan godt dække flere genrer/kunstformer.

Måden det fungerer på:

Anmelderaspiranterne (i dette tilfælde dig 😉) skal udfylde et ansøgningsskema hos Kulturkongen, som derefter accepterer eller afviser den pågældende ansøger – den del er Bornholms Teater ikke involveret i. Se her http://www.kulturkongen.dk/bliv_anbefaler.asp
Anmelderne hos Kulturkongen favner bredt, og kan f.eks. være en entusiastisk amatør eller en fagligt velfunderet person, der bare ikke har anmelderi som sin profession.

I ansøgningsskemaet skriver man bl.a. hvilken type begivenheder man er interesseret i, og et par ord om sig selv og ens baggrund.
Hvis du udvælges, vil du derefter få en kode. Du bruger koden til at logge ind hos Kulturkongen - tjekke (Ønske)listen med "Kommende oplevelser" - klikke de oplevelser af, som du ønsker at teste - og sende listen ind.
Bliver du udvalgt til at anbefale oplevelsen, kan du invitere en ven/veninde med, da hver anmelder får to fribilletter per begivenhed.

Bornholms Teaters rolle slutter, når der er fundet nogle anmeldere. Derefter er det op til anmelderne selv og de deltagende kulturinstitutioner at holde gang i ’systemet’.
Bornholms Teaters interesse er blot, at Kulturkongen får aktiviteter på Bornholm

Du kan læse mere om ordningen HER eller kontakte undertegnede, hvis du vil høre mere: Kim Caspersen  - mobil: 2046 4608 – Mail HER.

Nyheder