Prinsesse Leonora

Børneteater om prinsessen, der ikke var en rigtig prinsesse ...

  • Leonora_bog(Small).jpg

'Fremragende' er blandt de superlativer pressen har fundet frem om 'Prinsesse Leonora'. Familieforestillingen kan bestilles til turné på forespørgsel. Foto: Marie-Louise Baes.

Pressen skriver om forestillingen:

”… forestillingen holder så fint fast i børnene, at de dårligt nok opdager, hvor meget de rent faktisk lærer om et emne.” 
Kristeligt Dagblad

"… levendegjort og dramatiseret med de mest enkle midler, ført med sikker hånd af Christine Albrechtslund. Det var simpelthen fremragende  ...”
Bornholms Tidende

”Stykket føles på mange måder som et dramatisk must …”
Teateravisen ****


Der var engang en prinsesse, der hed Leonora Christina. Eller det vil sige, hun var ikke en rigtig prinsesse. Men hun var næsten en prinsesse, og hun følte sig i hvert fald som en prinsesse…

Prinsesse Leonora er historien om den ambitiøse kongedatter Leonora Christinas fantastiske liv. Om ægteskabet med verdensmanden Corfitz Ulfeldt, om rigdom, magt, kærlighed, fangenskab og flugt. Om at finde styrken til at klare alle udfordringer – også når det ser allersværest ud.

Leonora Christinas utrolige livshistorie fortælles på fængslende vis af skuespilleren Christine Albrechtslund i intenst samspil med Sprogmester von Kückelsom, Kommandant Fuchs, Tjenestepigen Karen og Kammerjunker Corfitz Ulfeldt.

Særforestilling på Hammershus i Kulturugen 2018

Prinsessen vendte tilbage til Hammershus!

Som mange Bornholmere ved, sad Leonora Christina på et tidspunkt i 1660/61 indespærret på Hammershus med sin elskede mand Corfitz Ulfeldt. Og selvom hun muligvis ikke var begejstret for gensynet, kom hun nu alligevel tilbage i Kulturugen i 2018 i form af Bornholms Teaters familieforestilling "Prinsesse Leonora" med Christine Albrechtslund som prinsesse og dukkefører!

Forestillingen blev gennemført i samarbejde med Naturstyrelsen og spillede to gange for fulde huse i Smørkælderen oppe i selve borgruinen. Det var en hel speciel oplevelse i autentiske rammer, og vi håber at kunne genetage arrangementet også i 2019!

 

Turnéoplysninger:

Aldersgruppe: fra 6 år og op

Varighed: 35 minutter

Rumkrav: 3 x 3 x 2,20 (BxDxH + publikumsplads)

Mørklægning: Ja, helst

Pris: 5.000,- ex moms ved 50 tilskuere

Forestillingen er refusionsberettiget.

Credits:

Skuespiller: Christine Albrechtslund

Manuskript og instruktion: Jens Svane Boutrup

Dukker og kostumer: Johanne Helger Lund

En co-produktion af Bornholms Teater og Taastrup Teater.

Forestillingen kan løbende opleves på turné rundt i landet.

Lav dit eget papirteater!
Det er muligt at købe og lave et papirdukketeater, med motiver fra forestillingen, så børnene kan hygge sig med at lave dem, såvel før som efter forestillingerne. Papirteatrene sælges for 50,- kr. stykket. Læs mere på linket til højre.

Se anmeldelserne fra Kulturkongen
Kulturkongen_kongekroner vektor (Small).jpg
Mange flotte Kongekroner!
Se video-intro af forestillingen
Leonora_bredformat.jpg
Se videoen på vores YouTube-kanal